Een bron van vitamines!

Een bron van vitamines!

Een bron van vitamines!

Algemeen

In Nederland wordt de aardappel vaak als koolhydraatbron gegeten als onderdeel van een maaltijd met ook groenten en vlees, maar zowel qua voedingswaarde als gebruik zou je de aardappel ook als groente kunnen beschouwen. In veel buitenlandse gerechten heeft de aardappel een plek als groente. Aardappelen zijn een goede bron van vitamine B1, B6, en vooral nieuwe, net geoogste aardappelen zijn een goede bron van vitamine C en kalium.

Rassen & Soorten

Om aan de uiteenlopende wensen van telers, verwerkingsbedrijven en consumenten in de verschillende landen te voldoen, zijn er in de loop van de tijd veel verschillende rassen ontwikkeld. Wereldwijd bestaan wel 5000 rassen, waarvan enkele honderden ook daadwerkelijk geteeld worden. Dit aanbod bestaat uit wit-, geel- en roodschillige aardappelen, vastkokende, kruimige en frietgeschikte, van de kleine krielaardappels tot de dikke grote aardappelen aan toe.

Export

Traditioneel exporteert Mulder Onions aardappelen naar vele klanten in de hele wereld. Aardappelen kunnen ook als deellading met uien en/of knoflook worden verladen. De aardappelen worden door ervaren en hoog gekwalificeerde inpakbedrijven verpakt. De aardappelen worden verpakt naar wens van de klant in polynet of jute zakken. Bij de keuze voor de variëteiten vindt een strenge selectie plaats, rekening houdende met de transittijden en de lokale weersomstandigheden, zodat de aardappelen in goede conditie op de plaats van bestemming arriveren. De bekende exportvariëteiten worden het hele jaar door verscheept.

Beschikbaarheid: jaarrond

Maten: 45+ – 50+ – 55+ – 50/70 – 60+ – 65

Verpakkingen: 5kg – 10kg – 15kg – 20kg – 22,7kgs (50lbs) – 25kg (leverbaar in jute balen, polybalen) – Big Bags

Meer informatie over onze aardappelen?