Goed voor uw bloed!

Goed voor uw bloed!

Goed voor uw bloed!

Goed voor uw bloed!

Algemeen

De knoflook neemt in de alliumfamilie een aparte plaats in. Het is één van de weinige uiensoorten voor culinaire toepassingen die hun bollen onder de grond vormen in plaats van aan het bodemoppervlak. Kenmerkend voor de knoflookbol is dat deze is opgebouwd uit verschillende aparte teentjes. In de hele wereld zijn er meer dan 300 knoflookvariëteiten. De meeste daarvan zijn geografisch specifiek en dus aangepast aan lokaal klimaat en lokale groeiomstandigheden. Gedroogde knoflook kan goed worden bewaard maar heeft een andere smaak dan het groene vers geoogste product.

Herkomst

Bij Mulder Onions kunt u terecht voor knoflook van verschillende herkomst. China is goed voor maar liefst 70% van de wereldwijde knoflookproductie en is daarmee bepalend voor de wereldmarkt. De Chinese knoflook, met zijn witte papierachtige schil en zijn sterke smaak, is dan ook één van de meest voorkomende variëteiten. Mulder Onions levert Chinese normal white en pure white knoflook. Daarnaast leveren wij Spaanse en Peruaanse knoflook, beide roze- tot paarskleurig, die milder van smaak is. De wilde look (Allium ampeloprasum), met zeer grote, uiterst mild smakende tenen, is geen echte knoflook, maar nauwer verwant aan de prei.

Kwaliteit

De verlading van knoflook vindt voornamelijk plaats in koelcontainers. De containers worden zodanig geladen en geventileerd dat de knoflook kan ademen. De  knoflook wordt gedurende het logistieke proces meerdere keren  gecontroleerd. Dankzij de grote hoeveelheden en de nauwe samenwerking met haar Chinese partner kan Mulder Onions werken met concurrerende prijzen en een onverslaanbare kwaliteit.

Beschikbaarheid: jaarrond

Maten: 45+ – 50+ – 55+ – 60+

Verpakkingen: 40x250gr – 20x500gr – 10x1kg – 5kg – 10kg – 20kg (leverbaar in dozen en balen)

Meer informatie over onze knoflook?