De oranje motor!

De oranje motor!

Algemeen

De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Er wordt aangenomen dat de eerste wortels geteeld werden in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bos- en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare.

Gezondheid

Wortels behoren tot knolgewassen en bevatten allerlei mineralen, – zoals kalium, natrium, calcium en fosfor – en vitaminen – zoals verschillende vitamine B, vitamine E en betacaroteen). Betacaroteen is een stof die in worteltjes zit. Betacaroteen bevat op zijn beurt weer carotenoïden. Carotenoïden zijn kleurstoffen die voorkomen in planten, bacteriën en dieren. Deze worden in je lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is goed voor je huid en ogen. Daarnaast helpt het bij de groei en zorgt het voor een goede weerstand.

Export

Mulder Onions ziet erop toe dat de peen voor verlading op de gewenste temperatuur voor transport gebracht wordt en met de grootste zorgvuldigheid gesorteerd en verpakt wordt. Verlading vindt uitsluitend plaats met gekoeld transport in koelwagens of reefercontainers waarbij het instellen van de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie maar ook een juiste verdeling van het aantal pallets van cruciaal belang is. Er is een ruime keuze aan maten en verpakkingsmogelijkheden variërend van kleine tot grote maten tot o.a. 10×1 of 20x1kg, 5 of 10kg los, in plastic of polyzakken.

Beschikbaarheid: jaarrond

Maten: 50/100gr – 50/150gr – 150/200gr – 100/300gr – 20/35mm – 20/40mm

Verpakkingen: 10x1kg – 20x1kg – 5kg – 10kg (leverbaar in poly- en plastic zakken) – Big Bags

Meer informatie over onze peen?